pecivo
Maková buchta
Maková buchta
Mák je stará kulturní rostlina, které se daří zejména v horských oblastech. Lze z něj připravit mnoho lahodných dezertů.
Annemarie Vallazza
Hospodyně provozující selský šenk Lüch de Survisc
Přísady
forma na pečení
90 MIN.
-
200 gmletého máku
-
200 glískový ořechů (nastrouhaných)
-
200 gcukru
-
200 gmouky
-
200 gmásla
-
5vejce
-
2nastrouhaná jablka
-
lžíce skořice
-
hřebíčkový prášek
-
sůl
Příprava - Maková buchta
-
1.KrokMáslo, cukr a vejce utřete do pěny.
-
2.KrokPřidejte mouku, mák, lískové oříšky, koření a nastrouhaná jablka.
-
3.KrokVložte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte při 180 °C přibližně 1 hodinu.
-
Hodně štěstí
Annemarie Vallazza
Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Lüch de Survisc v Wengen