pecivo
Maková buchta
Maková buchta
Mák je stará kulturní rostlina, které se daří zejména v horských oblastech. Lze z něj připravit mnoho lahodných dezertů.

Annemarie Vallazza
Hospodyně provozující selský šenk Lüch de Survisc
Přísady
forma na pečení
90 MIN.
-
200 gmletého máku
-
200 glískový ořechů (nastrouhaných)
-
200 gcukru
-
200 gmouky
-
200 gmásla
-
5vejce
-
2nastrouhaná jablka
-
lžíce skořice
-
hřebíčkový prášek
-
sůl
Příprava - Maková buchta
-
1.
KrokMáslo, cukr a vejce utřete do pěny. -
2.
KrokPřidejte mouku, mák, lískové oříšky, koření a nastrouhaná jablka. -
3.
KrokVložte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte při 180 °C přibližně 1 hodinu. -
Hodně štěstí

Annemarie Vallazza
Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Lüch de Survisc v Wengen