&noscript=1 /> Meruňkové knedlíky - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Dezert

Meruňkové knedlíky

Meruňkové knedlíky

Tyto sladké knedlíky z bramborového těsta jsou neuvěřitelnou pochoutkou, zejména s proslulou meruňkou Vinschger.
Johannes Meßner
Hospodář z Burgerhof
Přísady
4 lidé
40 MIN.
  • Na knedlíky:
  • 300 g
    vařených prolisovaných brambor (moučných)
  • 45 g
    krupice z tvrdé pšenice
  • 35 g
    bramborového škrobu
  • 1
    žloutek
  • 20 g
    másla
  • 8
    meruněk
  • Na máslovou drobenku:
  • másla
  • lžíce skořice
  • cukr (podle chuti)
  • strouhanka
  • Vytisnout recept
    www.roterhahn.it
    Příprava - Meruňkové knedlíky
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Uvařte brambory a prolisujte je. Prolisované brambory rozprostřete na pracovní plochu a nechte vychladnout.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Rozpusťte máslo a přidejte ho k prolisovaným bramborám spolu s krupicí, bramborovým škrobem a žloutkem. Suroviny zpracujte do hladkého těsta.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Meruňku zabalte do bramborového těsta tak, aby celou meruňku rovnoměrně obklopovala asi 1,5 cm vrstva těsta.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Vodu lehce osolíme, přivedeme k varu a meruňkové knedlíky necháme ve vroucí (nikoli vařící) vodě plavat asi 15-20 min.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Aby przygotować zasmażkę, należy rozpuścić masło i dodać do niego cynamon, cukier i bułkę tarą. Całość lekko podsmażyć.
    • circle-dashed 6.
      Krok
      Na talíř položte 2 meruňkové knedlíky, posypte je sladkou máslovou drobenkou, ozdobte podle potřeby a podávejte.
    •  
      Hodně štěstí
    Johannes Meßner
    Hospodář provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
    Burgerhof v Brixenu

    Vytisknout recept

    Recept z ...

    Obnovení filtru
    Burgerhof
    Johannes Meßner  | Brixen  (Eisacktal)
    Sezónní šenk
    Domácí produkty INSekt, Burgfrieden, Domácí uzeniny, Klobásky Kaminwurzen, Rybízový sirup ...
    Výsledek vašeho hledání
    Další recepty

    Dostali jste chuť?