Predkrm
Pošírované vejce s vyšlehanou máslovou omáčkou
Ztracená vejce s omáčkou
Pufování spočívá v jemném vaření vajec ve vroucí vodě. Podává se s máslovou omáčkou a křupavým chlebem a zpestřuje kuchyni.
Joachim Knapp
Hospodář z gospodarstwo Ausluger
Přísady
4 lidé
30 MIN.
- Na pošírovaná vejce:
-
2 lvody
-
2 lžíceocta
-
8vajec z volného chovu
2
žloutků
40
ml
bílého vína
sůl, pepř
100
ml
přepuštěného másla
Příprava - Pošírované vejce s vyšlehanou máslovou omáčkou
-
1.KrokŽloutek s bílým vínem a kořením vložte do kovové mísy a na vodní lázni ho umíchejte na pěnu. Za stálého míchání přidejte máslo.
-
2.KrokOmáčku ochuťte a vložte do trouby vyhřáté na 60° C.
-
3.KrokVodu s octem přiveďte v hrnci k varu a metličkou ji rozpohybujte dokola. Vejce nechejte vklouznout do roztočené a vařící vody.
-
4.KrokVejce nechejte ve vodě 7 minut a poté ho vytáhněte cedníkovou lžící. Pokapejte máslovou omáčkou a servírujte.
-
Hodně štěstí