Predkrm
Kopřivové knedlíky
Kopřivové knedlíky
Kopřivy rostou na okrajích cest nebo lesů a jsou regionální superpotravinou s vysokým obsahem železa a vitaminu C.
Martha Thaler
Hospodyně z Zmailer-Hof
Přísady
4 lidé
30 MIN.
-
125 mlmléka
-
40 gmásla
-
1 na špicku nožemuškátového oříšku
-
2 lžícemouky
40
g
parmazánu (nastrouhaného)
60
g
hnědého másla
Příprava - Kopřivové knedlíky
-
1.KrokPečivo na knedlíky namočte do mléka.
-
2.KrokKopřivy omyjte, blanšírujte, dobře vymačkejte, nasekejte najemno a poté smíchejte s pečivem.
-
3.KrokNajemno nakrájejte cibuli a česnek a poduste spolu na másle. Poté přidejte pečivo s vejci. Okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem, celou hmotu dobře hněťte.
-
4.KrokNakonec přidejte trochu mouky a vytvořte malé knedlíky.
-
5.KrokVařte je ve slané vodě asi 10 minut.
-
6.KrokPosypejte parmazánem a servírujte s povoleným zhnědlým máslem.
-
Hodně štěstí