&noscript=1 /> Noky s hlívami - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Predkrm

Zelené bramborové noky s hlívou královskou

Noky s hlívami

Brambory z pole, špenát ze zahrady a lahodné houby: skvělý recept, který si můžete vychutnat při zvláštních příležitostech.
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Sedláci z Kirnig
Přísady
4 lidé
60 MIN.
  • Na noky:
  • 500 g
    brambor
  • 200 g
    špenátu
  • 2 lžíce
    másla
  • 1 na špicku nože
    muškátového oříšku
  • 2
    žloutky z vajec z volného chovu
  • 2 lžíce
    parmazán
  • trochu mouky
  • Na omáčku:
  • 300 - 500 g
    hlívy královské
  • olivového oleje
  • sůl
  • trochu bílého vína
  • trochu smetany
  • petrželová nať
  • pepř
  • Vytisnout recept
    www.roterhahn.it
    Příprava - Zelené bramborové noky s hlívou královskou
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Oloupejte a nakrájejte brambory a uvařte je v osolené vodě. Ke konci vaření přidejte špenát a krátce povařte. Sceďte, prolisujte mačkadlem na brambory a nechte vychladnout.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Do bramborového těsta vpracujte máslo, muškátový oříšek, žloutky z vajec z volného chovu a parmazán.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Přidejte tolik mouky, aby vzniklo středně tuhé těsto.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Vypracované noky vložte do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, sceďte je pomocí sběrače.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Vypracované noky vložte do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, sceďte je pomocí sběrače.
    •  
      Hodně štěstí
    Andreas Kalser & Josef Obkircher
    Sedláci nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
    Kirnig v Aldeinu
    Další recepty

    Dostali jste chuť?