Predkrm
Zelené bramborové noky s hlívou královskou
Noky s hlívami
Brambory z pole, špenát ze zahrady a lahodné houby: skvělý recept, který si můžete vychutnat při zvláštních příležitostech.
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Sedláci z Kirnig
Přísady
4 lidé
60 MIN.
- Na noky:
-
500 gbrambor
-
200 gšpenátu
-
2 lžícemásla
-
1 na špicku nožemuškátového oříšku
-
2žloutky z vajec z volného chovu
-
2 lžíceparmazán
-
trochu mouky
300 - 500
g
hlívy královské
olivového oleje
sůl
trochu bílého vína
trochu smetany
petrželová nať
pepř
Příprava - Zelené bramborové noky s hlívou královskou
-
1.KrokOloupejte a nakrájejte brambory a uvařte je v osolené vodě. Ke konci vaření přidejte špenát a krátce povařte. Sceďte, prolisujte mačkadlem na brambory a nechte vychladnout.
-
2.KrokDo bramborového těsta vpracujte máslo, muškátový oříšek, žloutky z vajec z volného chovu a parmazán.
-
3.KrokPřidejte tolik mouky, aby vzniklo středně tuhé těsto.
-
4.KrokVypracované noky vložte do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, sceďte je pomocí sběrače.
-
5.KrokVypracované noky vložte do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, sceďte je pomocí sběrače.
-
Hodně štěstí
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Sedláci nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
Kirnig v Aldeinu