pecivo
Ořechový chléb
Ořechový chléb
Ústřední místo na mnoha statcích: ořešák. Po rozlousknutí výživných plodů z nich můžete připravit chutný chléb k snídani.
Franz Weifner
Farmář žena ze statku Roanerhof
Přísady
10 chlebů
120 MIN.
- Na kynuté těsto:
-
200 gpšeničné mouky, hladké
-
ca. 100 mlvlažné vody
-
ca. 1 gčerstvého droždí
300
g
pšeničné mouky, hladké
300
g
žitné mouky, hladké
200
g
žitné mouky, hladké
200
g
vlašských ořechů
900
ml
vlažné vody
24
g
čerstvého droždí
5
g
cukru
20
g
sůl
Příprava - Ořechový chléb
-
1.KrokNejprve připravte kvásek: 1 g droždí rozmíchejte se 100 ml vody ve 200 g pšeničné mouky. Nechte dozrát při teplotě přibližně 24 °C po dobu nejméně 5, nejlépe 10 hodin.
-
2.KrokZbytek mouky dejte do mísy a ve vodě rozpusťte droždí s cukrem, dobře vmíchejte do mouky a nechte 15 minut kynout.
-
3.KrokPřidejte ořechy, sůl a předkynuté droždí a 10 minut intenzivně míchejte.
-
4.KrokPřikryjte těsto a nechte ho 30 minut kynout.
-
5.KrokNa pomoučněné pracovní ploše vytvarujte 10 dlouhých pramenů a položte je na plech.
-
6.KrokOpět nechte 20 minut odpočinout a pečte při 200 °C přibližně 20 minut.
-
Hodně štěstí