Hlavní jídlo
Pečené jehněčí s chřestem
Pečené jehněčí s chřestem
Pro mnoho gurmánů je jehněčí součástí Velikonoc. Tento recept dokazuje, že jehněčí a chřest spolu dokonale ladí.
Franz Schwarz
Hospodář provozující vinařský šenk Oberlegar
Přísady
8 lidé
120 MIN.
-
4 kgchřestu z Terlana
-
3 kgjehněčího masa
-
250 mlbílého vína
-
Kořenová zelenina
-
Vývar
Příprava - Pečené jehněčí s chřestem
-
1.KrokJehněčí naporcujte a krátce opečte na pánvi.
-
2.KrokKdyž bude z obou stran maso hnědé, přidejte koření, kořenovou zeleninu a bílé víno.
-
3.KrokMaso dejte péct do trouby. Pravidelně jej otáčejte a podlévejte vývarem. Pečte mezi 60 a 90 minutami.
-
4.KrokChřest oloupejte, uvařte do křupava a servírujte k jehněčímu masu.
-
Hodně štěstí