Predkrm
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
Zemědělci v Jižním Tyrolsku sklízejí pouze bílý chřest. Lze si ho vychutnat i za studena, jak dokazuje tento lahodný salát.
Franz Schwarz
Hospodář provozující vinařský šenk Oberlegar
Přísady
2 lidé
30 MIN.
-
1 svazeksvazek pampelišek
-
1 lžícemásla
-
3uvařená vajíčka
-
250 gzeleného chřestu
-
5malých rajčat
-
250 gbílého chřestu
-
ocet z bílého vína
-
1 lžickacukru
-
olivového oleje
-
1/4citronu
Příprava - Chřestový salát s vejcem
-
1.KrokPřiveďte k varu dostatečné množství slané vody a ochuťte ji cukrem, citrónem a máslem.
-
2.KrokUmytý zelený chřest a oloupaný bílý chřest ponořte na pět minut do horké vody.
-
3.KrokVyjměte chřest z vody, nechejte trochu zchladnout a nakrájejte jej na malé kousky.
-
4.KrokUmyté pampeliškové listy smíchejte s chřestem a dochuťte rajčaty, octem a olejem.
-
5.KrokNakonec přidejte vařená vejce a servíruje.
-
Hodně štěstí