Predkrm
Řeřichová krémová polévka
Řeřichová polévka
Máte chuť na zelenou kuchyni? Tato svěží polévka se zahradní řeřichou a smetanou je zdravá a probouzí jarní horečku.

Elisabeth Mittelberger
Hospodyně z Eichernhof
Přísady
4 lidé
25 MIN.
-
1cibule
-
1stroužek česneku
-
20 gmásla
-
125 mlbílého vína
-
500 mlzeleninového bujónu nebo vody
-
150 mlsmetany
-
1 hrstřeřichy
-
1 lžícemásla
-
bylinková sůl nebo jiné byliny podle libosti
-
čerstvě namletý pepř
Příprava - Řeřichová krémová polévka
-
1.
KrokCibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a osmahněte na másle. Zjemněte bílým vínem a zredukujte. -
2.
KrokPřidejte zeleninový vývar, přilijte smetanu a přiveďte k varu. -
3.
KrokPřidejte řeřichu a máslo a rozmixujte je v mixéru. -
4.
KrokPodle chuti dochuťte bylinkovou solí nebo bylinkami a pepřem. -
5.
KrokTip: Polévku můžete zjemnit citronovou šťávou. -
Hodně štěstí

Elisabeth Mittelberger
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Eichernhof v Vöran