Predkrm
Rizoto z ječmene a červené řepy
Rizoto z ječmene a řepy
Rizoto bez rýže, ale se spoustou barev. Červená řepa má nejen vynikající chuť, ale je i ozdobou pro oči.
Irmi Oberhofer
Farmářova žena ze statku Burg Latsch
Přísady
60 MIN.
-
250 gkrup
-
400 gčervené řepy
-
1cibule
-
1stroužek česneku
-
100 mlčervené víno
-
500 mljablečno-řepové šťávy
-
400 mlsilné polévky nebo zeleninového vývaru
-
60 gparmazánu (nastrouhaného)
-
70 grukoly
-
sůl
-
olivového oleje
-
oleje
Příprava - Rizoto z ječmene a červené řepy
-
1.
KrokJečmen namočte přes noc a poté sceďte. -
2.
KrokCibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmahněte na olivovém oleji. -
3.
KrokPřidejte ječmen a krátce ho osmahněte, poté podlijte červeným vínem. -
4.
KrokPřidejte na kostičky nakrájenou červenou řepu. -
5.
KrokStřídavě přilévejte jablečno-řepový džus a polévku. -
6.
KrokOsolte, opepřete a za stálého míchání vařte, dokud není ječmen uvařený na skus (20-30 minut, podle tvrdosti). -
7.
KrokNakonec přidejte polovinu parmazánu. -
8.
KrokChcete-li mít rizoto jemnější, dochuťte ho 2 lžícemi studeného másla nebo trochou smetany. -
9.
KrokPěkně naaranžujte na talíře, ozdobte rukolou a zbylým parmazánem. -
10.
KrokTIP: Můžete použít i vařenou červenou řepu, ale přidejte ji až nakonec. -
Hodně štěstí