Predkrm
Rizoto z ječmene a červené řepy
Rizoto z ječmene a řepy
Rizoto bez rýže, ale se spoustou barev. Červená řepa má nejen vynikající chuť, ale je i ozdobou pro oči.
Irmi Oberhofer
Farmářova žena ze statku Burg Latsch
Přísady
60 MIN.
-
250 gkrup
-
400 gčervené řepy
-
1cibule
-
1stroužek česneku
-
100 mlčervené víno
-
500 mljablečno-řepové šťávy
-
400 mlsilné polévky nebo zeleninového vývaru
-
60 gparmazánu (nastrouhaného)
-
70 grukoly
-
sůl
-
olivového oleje
-
oleje
Příprava - Rizoto z ječmene a červené řepy
-
1.KrokJečmen namočte přes noc a poté sceďte.
-
2.KrokCibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmahněte na olivovém oleji.
-
3.KrokPřidejte ječmen a krátce ho osmahněte, poté podlijte červeným vínem.
-
4.KrokPřidejte na kostičky nakrájenou červenou řepu.
-
5.KrokStřídavě přilévejte jablečno-řepový džus a polévku.
-
6.KrokOsolte, opepřete a za stálého míchání vařte, dokud není ječmen uvařený na skus (20-30 minut, podle tvrdosti).
-
7.KrokNakonec přidejte polovinu parmazánu.
-
8.KrokChcete-li mít rizoto jemnější, dochuťte ho 2 lžícemi studeného másla nebo trochou smetany.
-
9.KrokPěkně naaranžujte na talíře, ozdobte rukolou a zbylým parmazánem.
-
10.KrokTIP: Můžete použít i vařenou červenou řepu, ale přidejte ji až nakonec.
-
Hodně štěstí