Predkrm
Letní salát s plátky špeku
Letní salát s plátky špeku
Nejjednodušší jídla jsou často ta nejlepší. Důležité jsou dobré suroviny, v tomto případě čerstvý zahradní salát a nejlepší slanina.
Manuela Wallnöfer
Hospodyně z Hof am Schloss
Přísady
4 lidé
20 MIN.
-
60 gšpeku z pečeně (nakrájeného na plátky)
-
1hlava čerstvého listového salátu
-
2vejce z volného chovu (uvařené)
-
vlašské ořechy (karamelizované na medu)
sůl, pepř
ocet balsamico
olivového oleje
trocha medu
trocha ředkviček
pažitky a bezových květů
Příprava - Letní salát s plátky špeku
-
1.KrokŠpek (šunka z kare) krátce orestujte na pánvi, aby byl pěkně křupavý. Vychladnout ho nechejte na papírové kuchyňské utěrce.
-
2.KrokListový salát, vejce a vlašské ořechy pěkně vyrovnejte na salátový talíř a přidejte proužky špeku.
-
3.KrokVšechny přísady na salátovou marinádu dobře promíchejte a pokapejte s ní připravený salát. Ozdobte ředkvičkou, pažitkou a případně také bezovými květy.
-
Hodně štěstí
Manuela Wallnöfer
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Hof am Schloss v Prad am Stilfserjoch