&noscript=1 /> Rizoto z ječmene a řepy - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Predkrm

Rizoto z ječmene a červené řepy

Rizoto z ječmene a řepy

Rizoto bez rýže, ale se spoustou barev. Červená řepa má nejen vynikající chuť, ale je i ozdobou pro oči.
Irmi Oberhofer
Farmářova žena ze statku Burg Latsch
Přísady
60 MIN.
  • 250 g
    krup
  • 400 g
    červené řepy
  • 1
    cibule
  • 1
    stroužek česneku
  • 100 ml
    červené víno
  • 500 ml
    jablečno-řepové šťávy
  • 400 ml
    silné polévky nebo zeleninového vývaru
  • 60 g
    parmazánu (nastrouhaného)
  • 70 g
    rukoly
  • sůl
  • olivového oleje
  • oleje
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Rizoto z ječmene a červené řepy
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Ječmen namočte přes noc a poté sceďte.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmahněte na olivovém oleji.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Přidejte ječmen a krátce ho osmahněte, poté podlijte červeným vínem.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Přidejte na kostičky nakrájenou červenou řepu.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Střídavě přilévejte jablečno-řepový džus a polévku.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Osolte, opepřete a za stálého míchání vařte, dokud není ječmen uvařený na skus (20-30 minut, podle tvrdosti).
  • circle-dashed 7.
    Krok
    Nakonec přidejte polovinu parmazánu.
  • circle-dashed 8.
    Krok
    Chcete-li mít rizoto jemnější, dochuťte ho 2 lžícemi studeného másla nebo trochou smetany.
  • circle-dashed 9.
    Krok
    Pěkně naaranžujte na talíře, ozdobte rukolou a zbylým parmazánem.
  • circle-dashed 10.
    Krok
    TIP: Můžete použít i vařenou červenou řepu, ale přidejte ji až nakonec.
  •  
    Hodně štěstí
Irmi Oberhofer
Selka nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
Burg Latsch v Latsch
Další recepty

Dostali jste chuť?