&noscript=1 /> Selská omeleta Recept
 

Predkrm

Selská omeleta

Selská omeleta

V selské verzi se omeleta připravuje se slaninou a cibulí.
Doris Gruber
Hospodyně provozující vinařský šenk Planitzer
Přísady
1 osoba
15 MIN.
  • 3 - 4
    vejce
  • 2 lžíce
    smetany
  • 1 lžíce
    přepuštěného másla nebo másla
  • 50 g
    špeku nakrájeného na proužky
  • 100 g
    nahrubo nastrouhaného sýra (Marienberger, Burgeiser Classic, ...)
  • 1 lžíce
    pažitka, jemně nasekaná
  • sůl
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Selská omeleta
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Vejce z volného chovu rozšlehejte s čerstvou smetanou, lehce osolte a přidejte polovinu pažitky.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Na nepřilnavé pánvi rozpusťte přepuštěné máslo nebo máslo a lehce na něm osmahněte špek nakrájený na proužky.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Směs vajec a smetany nalijte do pánve a vařte pod pokličkou na středním ohni přibližně 5 minut - na dně by měla být zlatohnědá a na povrchu stále krémově měkká.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Omeletu posypte nahrubo nastrouhaným sýrem.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Poté omeletu přeložte, opět přiklopte pokličkou a po přibližně 2 minutách vyndejte na talíř a posypte pažitkou.
  •  
    Hodně štěstí
Doris Gruber
Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Planitzer v Montanu

Vytisknout recept

Recept z ...

Obnovení filtru
Planitzer
Ainhauser  | Montan  (Bolzano a okolí)
Sezónní šenk
Domácí produkty Broskvový kompot, Jablečnocibulové čatní, Kdoulový kompot, Med, Meduňkozázvorový sirup ...
Výsledek vašeho hledání
Další recepty

Dostali jste chuť?