Predkrm
Selská omeleta
Selská omeleta
V selské verzi se omeleta připravuje se slaninou a cibulí.
Doris Gruber
Hospodyně provozující vinařský šenk Planitzer
Přísady
1 osoba
15 MIN.
-
3 - 4vejce
-
2 lžícesmetany
-
1 lžícepřepuštěného másla nebo másla
-
50 gšpeku nakrájeného na proužky
-
100 gnahrubo nastrouhaného sýra (Marienberger, Burgeiser Classic, ...)
-
1 lžícepažitka, jemně nasekaná
-
sůl
Příprava - Selská omeleta
-
1.KrokVejce z volného chovu rozšlehejte s čerstvou smetanou, lehce osolte a přidejte polovinu pažitky.
-
2.KrokNa nepřilnavé pánvi rozpusťte přepuštěné máslo nebo máslo a lehce na něm osmahněte špek nakrájený na proužky.
-
3.KrokSměs vajec a smetany nalijte do pánve a vařte pod pokličkou na středním ohni přibližně 5 minut - na dně by měla být zlatohnědá a na povrchu stále krémově měkká.
-
4.KrokOmeletu posypte nahrubo nastrouhaným sýrem.
-
5.KrokPoté omeletu přeložte, opět přiklopte pokličkou a po přibližně 2 minutách vyndejte na talíř a posypte pažitkou.
-
Hodně štěstí