pecivo
Šťavnatý jablečný koláč
Šťavnatý jablečný koláč
Trochu jinak připravený jablečný koláč překvapí intenzivní vůní přirozeně zakalené jablečné šťávy.
Irmi Oberhofer
Farmářova žena ze statku Burg Latsch
Přísady
1 koláč (Ø 26 cm)
105 MIN.
-
250 gpšeničné nebo špaldové mouky
-
125 gmásla
-
125 gakátového medu
-
1vejce z volného chovu
-
1/2 pytlícekprášku do pečiva
-
trocha citronové kůry
6
velkých sladkých jablek
750
ml
přírodně zakalené jablečné šťávy
2
pytlícek
prášku na vanilkový pudink
200 - 250
ml
smetany
1
lžicka
lžíce skořice
Příprava - Šťavnatý jablečný koláč
-
1.
KrokVložte do pečící formy (dno a boky dobře zakryjte) a nechejte zchladnout. -
2.
KrokZe všech přísad vytvořte těsto, dobře ho umíchejte a vyválejte do velkého kruhu. -
3.
KrokOloupejte jablka a nakrájejte je na úzké plátky. -
4.
KrokNyní uvařte z jablečné šťávy a vanilkového prášku pudink, promíchejte ho s plátky jablek a naplňte jím pečící formu. -
5.
KrokKoláč pečte při 180° C 60 minut. -
6.
KrokDůležité: nechejte alespoň na 4 hodiny vychladit, až poté koláč vyjměte z formy. -
7.
KrokNamíchejte šlehačku, smíchejte s trochou skořice a pomažte koláč. -
8.
KrokTip: Dort je obzvlášť chutný a svěží, když je vychlazený! -
Hodně štěstí