pecivo
Šťavnatý jablečný koláč
Šťavnatý jablečný koláč
Trochu jinak připravený jablečný koláč překvapí intenzivní vůní přirozeně zakalené jablečné šťávy.
Irmi Oberhofer
Farmářova žena ze statku Burg Latsch
Přísady
1 koláč (Ø 26 cm)
105 MIN.
-
250 gpšeničné nebo špaldové mouky
-
125 gmásla
-
125 gakátového medu
-
1vejce z volného chovu
-
1/2 pytlícekprášku do pečiva
-
trocha citronové kůry
6
velkých sladkých jablek
750
ml
přírodně zakalené jablečné šťávy
2
pytlícek
prášku na vanilkový pudink
200 - 250
ml
smetany
1
lžicka
lžíce skořice
Příprava - Šťavnatý jablečný koláč
-
1.KrokVložte do pečící formy (dno a boky dobře zakryjte) a nechejte zchladnout.
-
2.KrokZe všech přísad vytvořte těsto, dobře ho umíchejte a vyválejte do velkého kruhu.
-
3.KrokOloupejte jablka a nakrájejte je na úzké plátky.
-
4.KrokNyní uvařte z jablečné šťávy a vanilkového prášku pudink, promíchejte ho s plátky jablek a naplňte jím pečící formu.
-
5.KrokKoláč pečte při 180° C 60 minut.
-
6.KrokDůležité: nechejte alespoň na 4 hodiny vychladit, až poté koláč vyjměte z formy.
-
7.KrokNamíchejte šlehačku, smíchejte s trochou skořice a pomažte koláč.
-
8.KrokTip: Dort je obzvlášť chutný a svěží, když je vychlazený!
-
Hodně štěstí