&noscript=1 /> Šťavnatý jablečný koláč - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

pecivo

Šťavnatý jablečný koláč

Šťavnatý jablečný koláč

Trochu jinak připravený jablečný koláč překvapí intenzivní vůní přirozeně zakalené jablečné šťávy.
Irmi Oberhofer
Farmářova žena ze statku Burg Latsch
Přísady
1 koláč (Ø 26 cm)
105 MIN.
  • 250 g
    pšeničné nebo špaldové mouky
  • 125 g
    másla
  • 125 g
    akátového medu
  • 1
    vejce z volného chovu
  • 1/2 pytlícek
    prášku do pečiva
  • trocha citronové kůry
  • Na horní vrstvu:
  • 6
    velkých sladkých jablek
  • 750 ml
    přírodně zakalené jablečné šťávy
  • 2 pytlícek
    prášku na vanilkový pudink
  • Na ozdobení:
  • 200 - 250 ml
    smetany
  • 1 lžicka
    lžíce skořice
  • Vytisnout recept
    www.roterhahn.it
    Příprava - Šťavnatý jablečný koláč
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Vložte do pečící formy (dno a boky dobře zakryjte) a nechejte zchladnout.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Ze všech přísad vytvořte těsto, dobře ho umíchejte a vyválejte do velkého kruhu.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Oloupejte jablka a nakrájejte je na úzké plátky.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Nyní uvařte z jablečné šťávy a vanilkového prášku pudink, promíchejte ho s plátky jablek a naplňte jím pečící formu.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Koláč pečte při 180° C 60 minut.
    • circle-dashed 6.
      Krok
      Důležité: nechejte alespoň na 4 hodiny vychladit, až poté koláč vyjměte z formy.
    • circle-dashed 7.
      Krok
      Namíchejte šlehačku, smíchejte s trochou skořice a pomažte koláč.
    • circle-dashed 8.
      Krok
      Tip: Dort je obzvlášť chutný a svěží, když je vychlazený!
    •  
      Hodně štěstí
    Irmi Oberhofer
    Selka nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
    Burg Latsch v Latsch
    Další recepty

    Dostali jste chuť?