pecivo
Ovocný selský chléb
Ovocný selský chléb
Tento recept na sladký chléb šíří v kuchyni lahodnou vůni. Nejlépe chutná namazaný máslem.

Verena Komiss
Hospodyně z Neufeldhof
Přísady
1 chléb
180 MIN.
-
250 mlvody
-
250 mlmléka
-
35 gmásla
-
40 gkvasnic
-
400 gsušeného ovoce (jablka, hrušky, švestky)
-
500 gmouky
-
250 gžitné mouky
-
20 gsůl
-
10 gcukru
-
1/2 lžickalžíce skořice
-
50 gvlašských ořechů
Příprava - Ovocný selský chléb
-
1.
KrokVodu, mléko, máslo a droždí společně lehce zahřejte. -
2.
KrokSušené ovoce nakrájejte na středně velké kousky a v 1 litru vody krátce povařte, sceďte a nechejte vychladnout. -
3.
KrokMouku spolu se solí a cukrem přidejte k zahřáté směsi s mlékem a dobře promíchejte. -
4.
KrokMouku spolu se solí a cukrem přidejte k zahřáté směsi s mlékem a dobře promíchejte. Přidejte vychlazené sušené ovoce a také skořici a vlašské ořechy. Vše nechejte na asi 2 hodiny odstát v zakryté míse. -
5.
KrokPoté vložte do libovolné formy a pečte v předehřáté troubě při 175° C asi 30 minut. -
Hodně štěstí
