Predkrm
Domácí polévka se smaženými kuličkami
Smaženými kuličkami
Backerbsen jsou tradiční pečené těstoviny do polévky podobající se kuličkám hrášku a bývaly vyhrazeny bohatým vyšším vrstvám.

Daniela Kaserer
Hospodyně provozující selský šenk Niedermair
Přísady
4 lidé
30 MIN.
-
250 gpšeničné mouky
-
2vejce
-
sůl
-
125 mlmléka
-
1 trochapálenky
-
fritovací olej
-
1 lhorkého masového vývaru
Příprava - Domácí polévka se smaženými kuličkami
-
1.
KrokDo mísy nasypejte pšeničnou mouku, přidejte vejce, sůl, mléko a pálenku, vše dobře promíchejte, až vznikne tuhé těsto. -
2.
KrokV hrnci rozehřejte olej a struhadlem na špecle vytvořte z těsta malé kuličky, krátce je smažte. -
3.
KrokKuličky vytáhněte z hrnce, vysušte a nechejte zchladnout. Servírujte s horkým masovým vývarem. -
Hodně štěstí

Daniela Kaserer
Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Niedermair v Kastelbell/Tschars