&noscript=1 /> Špenátový Tschutsch - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Predkrm

Špenátový Tschutsch

Špenátový Tschutsch

Tschutsch je vlastně tradiční sladký pokrm z jihotyrolské nížiny. Zde je pokrm interpretován se špenátem.
Doris Gruber
Hospodyně provozující vinařský šenk Planitzer
Přísady
4 lidé
45 MIN.
  • 300 g
    mouky
  • 500 ml
    čerstvého mléka
  • sůl
  • 6
    vejce
  • 2 lžíce
    másla
  • 2 lžíce
    pórku (nakrájeného na malé kousky)
  • 2
    stroužky česneku
  • 400 g
    špenátu (uvařeného a nasekaného)
  • 1 lžíce
    petržel (nasekaný)
  • sůl, pepř
  • muškátový ořech (nastrouhaný)
  • olivový olej
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Špenátový Tschutsch
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Mouku promíchejte s mlékem, opatrně přidejte sůl a vejce.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Rozpusťte máslo, přidejte pórek, poté česnek a krátce osmahněte.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Přidejte špenát a petrželku, okořeňte a vše vařte na mírném ohni asi 5 minut bez pokličky.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Do hrnce na pečení dejte olej, aby se zakrylo jeho dno, a rozložte do něj špenát.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Vložte do trouby předehřáté na 220 °C při horním a spodním pečení (nebo na 200 °C při cirkulačním pečení). Pečte až do té doby, než špenátový Tschutsch začne vypadat jaké měsíční krajina.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Špenátový Tschutsch nakrájejte na kousky a servírujte se salátem.
  •  
    Hodně štěstí
Doris Gruber
Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Planitzer v Montanu

Vytisknout recept

Recept z ...

Obnovení filtru
Planitzer
Ainhauser  | Montan  (Bolzano a okolí)
Sezónní šenk
Domácí produkty Broskvový kompot, Jablečnocibulové čatní, Kdoulový kompot, Med, Meduňkozázvorový sirup ...
Výsledek vašeho hledání
Další recepty

Dostali jste chuť?