Hlavní jídlo
Selská krvavá klobása
Selská krvavá klobása
Jelita jsou hlavně v době oslav Törggelen oblíbeným pokrmem.

Elisabeth Kompatscher
Hospodyně z Fronthof
Přísady
2 lidé
60 MIN.
-
1 lvepřové krve
-
300 gpečiva na knedlíky
-
1 lžickasůl
-
2 lžickapepř
-
1 lžickamajoránky
-
1stroužek česneku
-
hovězí střevo
Příprava - Selská krvavá klobása
-
1.
KrokPřísady dobře promíchejte v hluboké míse nebo velkém hrnci. Vytvoří se tekutá hmota. -
2.
KrokPlničkou na klobásy (nebo trychtýřem) naplňte nádivku do hovězího střeva. Posledních pár centimetrů nechte volných, protože nádivka se během vaření roztáhne, a pak klobásu svažte. -
3.
KrokKlobásu nechte stát v horké vodě přibližně 30 minut (Pozor! Voda se nesmí vařit.) -
4.
KrokPodávejte s kysaným zelím a vařenými bramborami. -
Hodně štěstí

Elisabeth Kompatscher
Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Fronthof v Völsu am Schlern