Hlavní jídlo
Telecí koleno
Telecí koleno
Stilton je jedním z nejlepších kusů telecího masa. Spolu s čerstvou zeleninou ze zahrady se maso peče v troubě do křupava.
Jessica Moser
Hospodyně provozující vinařský šenk Oberpartegger
Přísady
4 lidé
180 MIN.
-
1Telecí koleno
-
bylinková sůl
-
oleje
-
1cibule
-
2stroužky česneku
-
1 lžícerajského protlaku
-
100 mlčerveného vína
-
10koktejlových rajčat
-
2brambor
-
2mrkve
-
1feferonka
-
1cukety
-
zahradní bylinky
Příprava - Telecí koleno
-
1.KrokTelecí koleno potřete bylinkovou solí a v troubě na oleji na plechu na pečení opečte ze všech stran.
-
2.KrokCibuli a česnek nasekejte na malé kousky a orestujte na oleji spolu s rajčatovým protlakem. Zalijte červeným vínem a přidejte trochu vody.
-
3.KrokOmáčku z cibule a česneku rozlejte okolo kolena a pečte v troubě 3 hodiny při 160° C.
-
4.KrokNakrájejte zeleninu a povařte ji krátce ve slané vodě. Krátce předtím, než se koleno dopeče, přidejte k němu zeleninu, zahradní bylinky vyskládejte na koleno a dopečte.
-
Hodně štěstí
Jessica Moser
Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Oberpartegger v Villandersu