Predkrm
Tirtlen
Tirtlen
Tirtlen je tradiční sádlové pečivo jihotyrolské kuchyně, které pochází z údolí Pustertal a Eisacktal.
Paul Huber
Hospodář z Griesserhof
Přísady
10 kusů
40 MIN.
- Na těsto:
-
170 gžitné mouky
-
80 gmouky
-
100 gziemniaków, ugotowanych i przeciśniętych przez praskę
-
1 lžíceolej
-
80 mlvlažného mléka
-
sůl
-
1vejce z volného chovu
30
g
cibule
20
g
másla
500
g
špenátu
150
g
tvarohu
parmezán a muškátový oříšek podle chuti
sůl
pepř
Příprava - Tirtlen
-
1.KrokSuroviny na těsto smíchejte a prohněťte. Poté těsto rozválejte a vykrajujte kulaté tvary.
-
2.KrokCibuli nakrájejte nadrobno, osmahněte na troše másla, lehce zaprašte moukou a nechte zhnědnout.
-
3.KrokŠpenát lehce povařte, pak vymačkejte vodu a špenát rozmixujte na ne příliš jemnou kaši.
-
4.KrokVšechny suroviny na náplň smíchejte, přidejte opečenou cibuli a podle chuti okořeňte.
-
5.KrokNáplň položte na vykrojená kolečka a přikryjeme prázdnými kolečky těsta. Okraje dobře přitiskněte k sobě.
-
6.KrokTirtlen osmažte v horkém tuku a nechte je dobře okapat.
-
7.KrokPodávejte horké.
-
Hodně štěstí