&noscript=1 /> Tirtlen - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Predkrm

Tirtlen

Tirtlen

Tirtlen je tradiční sádlové pečivo jihotyrolské kuchyně, které pochází z údolí Pustertal a Eisacktal.
Paul Huber
Hospodář z Griesserhof
Přísady
10 kusů
40 MIN.
  • Na těsto:
  • 170 g
    žitné mouky
  • 80 g
    mouky
  • 100 g
    ziemniaków, ugotowanych i przeciśniętych przez praskę
  • 1 lžíce
    olej
  • 80 ml
    vlažného mléka
  • sůl
  • 1
    vejce z volného chovu
  • Na špenátovou náplň:
  • 30 g
    cibule
  • 20 g
    másla
  • 500 g
    špenátu
  • 150 g
    tvarohu
  • parmezán a muškátový oříšek podle chuti
  • sůl
  • pepř
  • Vytisnout recept
    www.roterhahn.it
    Příprava - Tirtlen
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Suroviny na těsto smíchejte a prohněťte. Poté těsto rozválejte a vykrajujte kulaté tvary.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Cibuli nakrájejte nadrobno, osmahněte na troše másla, lehce zaprašte moukou a nechte zhnědnout.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Špenát lehce povařte, pak vymačkejte vodu a špenát rozmixujte na ne příliš jemnou kaši.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Všechny suroviny na náplň smíchejte, přidejte opečenou cibuli a podle chuti okořeňte.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Náplň položte na vykrojená kolečka a přikryjeme prázdnými kolečky těsta. Okraje dobře přitiskněte k sobě.
    • circle-dashed 6.
      Krok
      Tirtlen osmažte v horkém tuku a nechte je dobře okapat.
    • circle-dashed 7.
      Krok
      Podávejte horké.
    •  
      Hodně štěstí
    Paul Huber
    Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
    Griesserhof v Vahrn

    Vytisknout recept

    Recept z ...

    Obnovení filtru
    Griesserhof
    Paul Huber  | Vahrn  (Eisacktal)
    Sezónní šenk
    Domácí produkty Müller Thurgau DOC, Rulandské modré, Hruškový kompot, Kdoulové čatní, Kiszona kapusta ...
    Výsledek vašeho hledání
    Další recepty

    Dostali jste chuť?