Predkrm
Kopřivové knedlíky
Kopřivové knedlíky
Kopřivy rostou na okrajích cest nebo lesů a jsou regionální superpotravinou s vysokým obsahem železa a vitaminu C.
![Martha Thaler](https://www.roterhahn.cz/images/content/5723261_desktop_0_0_0_0/200cX200c/fileadmin/sbb_import/pics/CCC0278B-EDFB-4E13-90AB-BE76D5F8A9FD.jpg)
Martha Thaler
Hospodyně z Zmailer-Hof
Přísady
4 lidé
30 MIN.
-
125 mlmléka
-
40 gmásla
-
1 na špicku nožemuškátového oříšku
-
2 lžícemouky
40
g
parmazánu (nastrouhaného)
60
g
hnědého másla
Příprava - Kopřivové knedlíky
-
1.
KrokPečivo na knedlíky namočte do mléka. -
2.
KrokKopřivy omyjte, blanšírujte, dobře vymačkejte, nasekejte najemno a poté smíchejte s pečivem. -
3.
KrokNajemno nakrájejte cibuli a česnek a poduste spolu na másle. Poté přidejte pečivo s vejci. Okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem, celou hmotu dobře hněťte. -
4.
KrokNakonec přidejte trochu mouky a vytvořte malé knedlíky. -
5.
KrokVařte je ve slané vodě asi 10 minut. -
6.
KrokPosypejte parmazánem a servírujte s povoleným zhnědlým máslem. -
Hodně štěstí
![Martha Thaler](https://www.roterhahn.cz/images/content/5723261_desktop_0_0_0_0/200cX200c/fileadmin/sbb_import/pics/CCC0278B-EDFB-4E13-90AB-BE76D5F8A9FD.jpg)