Hlavní jídlo
Telecí steak s lištičkami
Telecí steak s lištičkami
Po úspěšném výletu do lesa jsou lišky, které jste si sami nasbírali, spolu se steakem z telecího sedla opravdovou lahůdkou.

Agnes & Peter Gross
Zemědělci z farmy Rabensteinerhof
Přísady
4 lidé
30 MIN.
-
300 gtelecího hřbetu
-
sůl, pepř
1/2
kg
čerstvých lišek
2
cibule
1
lžicka
česnek
sůl, pepř
250
ml
bílého vína
300
ml
omáčky na pečení
250
ml
smetany
1
lžíce
mouky
Příprava - Telecí steak s lištičkami
-
1.
KrokCibuli a česnek nasekejte na malé kousky a osmažte na malém množství oleje. -
2.
KrokPřidejte nařezané lišky, ochuťte solí a pepřem a nechejte zavařit. -
3.
KrokPřidejte mouku, krátce orestujte a podlijte bílým vínem. -
4.
KrokPoté přidejte smetanu a omáčku na pečení a lehce vařte asi 15 minut. -
5.
KrokMezitím na horkém oleji opečte nařezané steaky z telecího hřbetu a ochuťte je solí a pepřem. -
6.
KrokServírujte spolu s omáčkou z lišek. -
7.
KrokTip: jako příloha se hodí celerové pyré, mrkev a zelené fazolky. -
Hodně štěstí

Agnes & Peter Gross
Farmáři nabízejí kvalitní výrobky značky "Roter Hahn"
Rabensteinerhof v Sarntalu