Hlavní jídlo
Telecí steak s lištičkami
Telecí steak s lištičkami
Po úspěšném výletu do lesa jsou lišky, které jste si sami nasbírali, spolu se steakem z telecího sedla opravdovou lahůdkou.
Agnes & Peter Gross
Zemědělci z farmy Rabensteinerhof
Přísady
4 lidé
30 MIN.
-
300 gtelecího hřbetu
-
sůl, pepř
1/2
kg
čerstvých lišek
2
cibule
1
lžicka
česnek
sůl, pepř
250
ml
bílého vína
300
ml
omáčky na pečení
250
ml
smetany
1
lžíce
mouky
Příprava - Telecí steak s lištičkami
-
1.KrokCibuli a česnek nasekejte na malé kousky a osmažte na malém množství oleje.
-
2.KrokPřidejte nařezané lišky, ochuťte solí a pepřem a nechejte zavařit.
-
3.KrokPřidejte mouku, krátce orestujte a podlijte bílým vínem.
-
4.KrokPoté přidejte smetanu a omáčku na pečení a lehce vařte asi 15 minut.
-
5.KrokMezitím na horkém oleji opečte nařezané steaky z telecího hřbetu a ochuťte je solí a pepřem.
-
6.KrokServírujte spolu s omáčkou z lišek.
-
7.KrokTip: jako příloha se hodí celerové pyré, mrkev a zelené fazolky.
-
Hodně štěstí
Agnes & Peter Gross
Farmáři nabízejí kvalitní výrobky značky "Roter Hahn"
Rabensteinerhof v Sarntalu