Hlavní jídlo
Pečené jehněčí s chřestem
Pečené jehněčí s chřestem
Pro mnoho gurmánů je jehněčí součástí Velikonoc. Tento recept dokazuje, že jehněčí a chřest spolu dokonale ladí.
![Franz Schwarz](https://www.roterhahn.cz/images/content/5702554_desktop_0_0_0_0/200cX200c/fileadmin/sbb_import/pics/0F6A0C5E-804A-485D-959A-EEA3A090F214.jpg)
Franz Schwarz
Hospodář provozující vinařský šenk Oberlegar
Přísady
8 lidé
120 MIN.
-
4 kgchřestu z Terlana
-
3 kgjehněčího masa
-
250 mlbílého vína
-
Kořenová zelenina
-
Vývar
Příprava - Pečené jehněčí s chřestem
-
1.
KrokJehněčí naporcujte a krátce opečte na pánvi. -
2.
KrokKdyž bude z obou stran maso hnědé, přidejte koření, kořenovou zeleninu a bílé víno. -
3.
KrokMaso dejte péct do trouby. Pravidelně jej otáčejte a podlévejte vývarem. Pečte mezi 60 a 90 minutami. -
4.
KrokChřest oloupejte, uvařte do křupava a servírujte k jehněčímu masu. -
Hodně štěstí
![Franz Schwarz](https://www.roterhahn.cz/images/content/5702554_desktop_0_0_0_0/200cX200c/fileadmin/sbb_import/pics/0F6A0C5E-804A-485D-959A-EEA3A090F214.jpg)