Dezert
Medový koláč
Medový koláč
Lahodný recept se spoustou zdravých ingrediencí. Ať už k snídani nebo ke kávě - prostě vynikající.
Emmi Zingerle
Hospodyně z Peterer-Hof
Přísady
1 forma na kolac
80 MIN.
-
125 gmásla
-
200 gmedu
-
3vejce
-
125 gnízkotučného tvarohu
-
kůra z půlky citronu
-
100 grozinek
-
50 glískových ořechů
-
200 gcelozrnné bílé mouky
-
200 gšpaldové celozrnné mouky
-
3 lžickaprášku do pečiva
-
125 mlmléka
Příprava - Medový koláč
-
1.KrokSmíchejte máslo s medem a vejci, až vznikne pěna.
-
2.KrokPřidejte nízkotučný tvaroh, citronovou kůru, rozinky a nastrouhané lískové ořechy.
-
3.KrokObě špaldové mouky smíchejte s práškem do pečiva a přidejte mléko.
-
4.KrokUhněteme těsto.
-
5.KrokTěsto vložte do máslem vymazané hranaté formy a pečte při 175°C asi 50 minut.
-
Hodně štěstí
Emmi Zingerle
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Peterer-Hof v Rasen-Antholz