Hlavní jídlo
Bramborové placky
Bramborové placky
V tomto lahodném selském pokrmu z údolí Pustertal se kysané zelí kombinuje s pečeným těstem z brambor.
Jessica Moser
Hospodyně provozující vinařský šenk Oberpartegger
Přísady
4 lidé
120 MIN.
-
600 gmoučných brambor
-
2žloutek
-
2 lžícepřepuštěného másla
-
400 gmouky
-
1 špetkasůl
-
olej na pečení
-
500 gvařeného kyselého zelí
Příprava - Bramborové placky
-
1.KrokUvařte brambory, rozmačkejte je a nechejte zchladnout.
-
2.KrokPřidejte žloutek, rozpuštěné máslo, mouku a sůl, vše uhnětejte na těsto.
-
3.KrokVálečkem těsto uválejte na dvoumilimetrovou tloušťku. Vykrojte 8 cm velké kulaté kusy těsta a opečte je na oleji dozlata.
-
4.KrokNa papírových utěrkách nechejte okapat tuk a servírujte teplé s kyselým zelím.
-
Hodně štěstí
Jessica Moser
Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Oberpartegger v Villandersu