Predkrm
Špenátové špecle
Špenátové špecle
Velmi jednoduchý recept na zelené špecle, které milují nejen děti a které chutnají obzvlášť dobře s čerstvým špenátem.
Annemarie Vallazza
Hospodyně provozující selský šenk Lüch de Survisc
Přísady
6 osoba
30 MIN.
-
120 gsyrového špenátu
-
1stroužek česneku
-
3vejce
-
300 - 400 mlmléka
-
200 gmouky
-
sůl
-
parmazán
-
másla
-
muškátový ořech (nastrouhaný)
Příprava - Špenátové špecle
-
1.KrokNejprve v mixéru smíchejte syrový špenát se stroužkem česneku a poté přidejte vejce, mléko a trochu muškátového oříšku.
-
2.KrokDo směsi pomalu přimíchejte mouku a sůl a míchejte vařečkou, dokud nevznikne hladké těsto.
-
3.KrokŠpenátovou směs nastrouhejte na špeclovém struhadle do vroucí osolené vody a občas promíchejte.
-
4.KrokŠpecle krátce povaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Podáváme s parmezánem a máslem.
-
Hodně štěstí
Annemarie Vallazza
Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Lüch de Survisc v Wengen