Predkrm
Bramborové škubánky
Bramborové škubánky
Tento recept je lahodnou ultenovskou interpretací slavných Schupfnudeln, šišek z bramborového těsta.
Urban Kainzwaldner se synem Daniel
Hospodář provozující vinařský šenk Pschnickerhof
Přísady
4 lidé
90 MIN.
-
400 gbrambor (moučných)
-
120 gmouky
-
1 lžícemásla
-
2žloutek
-
1 na špicku nožemuškátového oříšku
-
trochu vařeného špenátu
-
1stroužku česneku, najemno nakrájeného
-
200 mlsmetany
-
2 lžícenasekaných vlašských ořechů
-
40 gmásla
-
sůl
-
pepř
-
30 gparmazán
Příprava - Bramborové škubánky
-
1.KrokBrambory uvařte v osolené vodě, sceďte je a prolisujte.
-
2.KrokProhněteme se žloutkem a máslem, necháme vychladnout.
-
3.KrokDo bramborové směsi vmíchejte mouku, sůl a nastrouhaný muškátový oříšek.
-
4.KrokZ těsta vytvoříme silné prameny a nakrájíme je na 2 cm dlouhé škubánky.
-
5.KrokŠkubánky přiveďte v osolené vodě k varu, vyjměte je pomocí sítka a podávejte se špenátem lehce osmahnutým na rozpuštěném másle se stroužkem česneku, s ořechovou šlehačkou a parmezánem.
-
6.KrokDoba vaření: 5 min
-
Hodně štěstí
Urban Kainzwaldner mit Sohn Daniel
Cprovozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Pschnickerhof v Villandersu