Hlavní jídlo
Chřest s bolzánskou omáčkou
Chřest s bolzánskou omáčkou
V Jižním Tyrolsku se každoročně sklidí 65 tun bílého chřestu. S omáčkou Bolzano a šunkou jsou nejoblíbenějším pokrmem z chřestu.
Franz Schwarz
Hospodář provozující vinařský šenk Oberlegar
Přísady
2 lidé
40 MIN.
-
500 gchřestu
-
6vejce
-
sůl
-
olivového oleje
-
jablečný ocet
-
1 lžícepažitka, jemně nasekaná
-
pepř
Příprava - Chřest s bolzánskou omáčkou
-
1.KrokChřest oloupejte a vložte do mírně vroucí vody se solí, cukrem, citronem a máslem. Vařte asi 10 minut.
-
2.KrokNa omáčku povařte vejce 8 minut, oloupejte je a rozmačkejte vidličkou.
-
3.KrokK rozmačkaným vejcím přidejte sůl, pepř, olej, jablečný ocet a pažitku a dobře promíchejte.
-
4.KrokPoté podávejte.
-
Hodně štěstí