Dezert
Jablečné tiramisu
Jablečné tiramisu
Jihotyrolská interpretace italské klasiky - zcela bez kofeinu, zato se šťavnatými jablky.
Waltraud Ladurner Pixner
Hospodyně z Gasserhof
Přísady
4 lidé
60 MIN.
-
2jablka
-
3sůl
-
200 mljablečné šťávy
-
120 gcukru
-
15 gcukru
-
120 gmouky
-
2 lžícecitronové šťávy
-
1 špetkasůl
-
1 lžícemeruňkového likéru
125
g
mascarpone
125
g
bílého jogurtu
30
g
cukru
100
ml
smetany
2
lžíce
vaječného likéru
Příprava - Jablečné tiramisu
-
1.KrokVejce, cukr a sůl smíchejte na pěnu, opatrně přidávejte mouku, poté pečte 7 minut při 180° C.
-
2.KrokOloupejte jablka, nakrájejte je na kostičky a poduste je s jablečnou šťávou, až změknou. Dochuťte cukrem, citronovou šťávou a meruňkovým likérem.
-
3.KrokKrém: Mascarpone, bílý jogurt a cukr dobře promíchejte. Ušlehejte ze smetany šlehačku a spolu s vaječným likérem přimíchejte do krému.
-
4.KrokZ piškotového základu vykrajujte kolečka. Do skleniček ukládejte do vrstev střídavě kolečka piškotového základu, kostky jablek a krém.
-
Hodně štěstí
Waltraud Ladurner Pixner
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Gasserhof v Kuens