Predkrm
Kaštanová polévka
Kaštanová polévka
Kaštany neboli "Keschtn", jak říkají Jihotyrolané, byly vždy důležitou součástí selského jídelníčku.
Franz Schwarz
Hospodář provozující vinařský šenk Oberlegar
Přísady
4 lidé
60 MIN.
-
300 gkaštanů, sušených nebo pražených
-
1 hrsthrst kořenové zeleniny: cibule, celer, mrkev.
-
1 lžíceoleje
-
1 lvody
-
cukru
-
sůl
-
lžíce skořice
Příprava - Kaštanová polévka
-
1.KrokKaštany namočte přes noc do vody a poté je sceďte.
-
2.KrokV případě potřeby odstraňte z kaštanů jemnou slupku.
-
3.KrokVařte kaštany a zeleninu společně s 1 l vody po dobu 1 1/2 hodiny.
-
4.KrokKe konci vaření polévku dochuťte solí, cukrem a skořicí.
-
5.KrokNakonec polévku rozmixujte a podle chuti dochuťte.
-
Hodně štěstí