Predkrm
Pampeliškový salát s vejci
Pampeliškový salát
Listy pampelišky se v Jižním Tyrolsku nazývají také "zigori". Tento salát je vynikajícím příkladem zelené jihotyrolské kuchyně.

Martha Thaler
Hospodyně z Zmailer-Hof
Přísady
4 lidé
20 MIN.
-
3 hrstčerstvých mladých listů pampelišky
-
2malé brambory
-
1malá cibule
-
4vejce z biochovu uvařená natvrdo
-
sůl, pepř
-
2 lžícejablečný ocet
-
2 lžíceolivového oleje
Příprava - Pampeliškový salát s vejci
-
1.
KrokBrambory uvařte ve vodě, oloupejte a ještě teplé je nakrájejte na kolečka. -
2.
KrokPampelišky pečlivě opláchněte, vymačkejte do sucha a nakrájejte. -
3.
KrokOloupejte cibuli a najemno nakrájejte. -
4.
KrokVše promíchejte a marinujte v soli, pepři, octu a oleji. -
5.
KrokVejce uvařená natvrdo oloupejte, rozpulte a servírujte se salátem. -
Hodně štěstí
