Predkrm
Špenátový Tschutsch
Špenátový Tschutsch
Tschutsch je vlastně tradiční sladký pokrm z jihotyrolské nížiny. Zde je pokrm interpretován se špenátem.
Doris Gruber
Hospodyně provozující vinařský šenk Planitzer
Přísady
4 lidé
45 MIN.
-
300 gmouky
-
500 mlčerstvého mléka
-
sůl
-
6vejce
-
2 lžícemásla
-
2 lžícepórku (nakrájeného na malé kousky)
-
2stroužky česneku
-
400 gšpenátu (uvařeného a nasekaného)
-
1 lžícepetržel (nasekaný)
-
sůl, pepř
-
muškátový ořech (nastrouhaný)
-
olivový olej
Příprava - Špenátový Tschutsch
-
1.KrokMouku promíchejte s mlékem, opatrně přidejte sůl a vejce.
-
2.KrokRozpusťte máslo, přidejte pórek, poté česnek a krátce osmahněte.
-
3.KrokPřidejte špenát a petrželku, okořeňte a vše vařte na mírném ohni asi 5 minut bez pokličky.
-
4.KrokDo hrnce na pečení dejte olej, aby se zakrylo jeho dno, a rozložte do něj špenát.
-
5.KrokVložte do trouby předehřáté na 220 °C při horním a spodním pečení (nebo na 200 °C při cirkulačním pečení). Pečte až do té doby, než špenátový Tschutsch začne vypadat jaké měsíční krajina.
-
6.KrokŠpenátový Tschutsch nakrájejte na kousky a servírujte se salátem.
-
Hodně štěstí