Predkrm
Špenátový Tschutsch
Špenátový Tschutsch
Tschutsch je vlastně tradiční sladký pokrm z jihotyrolské nížiny. Zde je pokrm interpretován se špenátem.

Doris Gruber
Hospodyně provozující vinařský šenk Planitzer
Přísady
4 lidé
45 MIN.
-
300 gmouky
-
500 mlčerstvého mléka
-
sůl
-
6vejce
-
2 lžícemásla
-
2 lžícepórku (nakrájeného na malé kousky)
-
2stroužky česneku
-
400 gšpenátu (uvařeného a nasekaného)
-
1 lžícepetržel (nasekaný)
-
sůl, pepř
-
muškátový ořech (nastrouhaný)
-
olivový olej
Příprava - Špenátový Tschutsch
-
1.
KrokMouku promíchejte s mlékem, opatrně přidejte sůl a vejce. -
2.
KrokRozpusťte máslo, přidejte pórek, poté česnek a krátce osmahněte. -
3.
KrokPřidejte špenát a petrželku, okořeňte a vše vařte na mírném ohni asi 5 minut bez pokličky. -
4.
KrokDo hrnce na pečení dejte olej, aby se zakrylo jeho dno, a rozložte do něj špenát. -
5.
KrokVložte do trouby předehřáté na 220 °C při horním a spodním pečení (nebo na 200 °C při cirkulačním pečení). Pečte až do té doby, než špenátový Tschutsch začne vypadat jaké měsíční krajina. -
6.
KrokŠpenátový Tschutsch nakrájejte na kousky a servírujte se salátem. -
Hodně štěstí
