pecivo
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Jednoduché a rychlé. Tento koláč plněný dobrou marmeládou je ideálním doplňkem ke kávě.

Gabi Pichler
Hospodyně z Wernerhof
slide 1 of 1
Přísady
1 roláda
60 MIN.
-
6žloutek
-
100 gcukru
-
6 lžícehorké vody
-
vanilka, citronová kůra
-
6bílků
-
1 špetkasůl
-
100 gmouky
-
30 gbramborové moučky
-
250 gsmetany
-
čerstvé bobulové ovoce nebo džem z bobulí
-
1 špetkašpetkou cukru dochutit
-
trochu citronové šťávy
Příprava - Piškotová roláda
-
1.
KrokPředehřejte troubu na 200 °C (konvektomat). -
2.
KrokŽloutky, 50 g cukru, vodu a koření ušlehejte do pěny. -
3.
KrokVyšlehejte bílky se zbývajícím cukrem a solí do pěny. -
4.
KrokŽloutky smíchejte nejprve s trochou bílkového sněhu a poté podmíchejte zbytek sněhu. -
5.
KrokNakonec opatrně vmíchejte směs prosáté mouky a bramborové moučky. -
6.
KrokTěsto rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte v předehřáté troubě přibližně 10 minut - dokud se povrch nezbarví do zlatova. -
7.
KrokNechte roládu vychladnout. -
8.
KrokUšlehejte smetanu. -
9.
KrokUšlehejte smetanu. -
10.
KrokVychladlou roládu rovnoměrně potřeme šlehačkou, poklademe bobulemi a srolujeme. -
11.
KrokMet poedersuiker bestrooien en klaar! -
12.
KrokTip: V zimě, když na zahradě nejsou čerstvé bobule, stačí těsto potřít marmeládou z bobulí, kterou jste připravili v létě a na to rozetřít šlehačku. Chutná také skvěle. -
Hodně štěstí
