&noscript=1 /> Piškotová roláda - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

pecivo

Piškotová roláda

Piškotová roláda

Jednoduché a rychlé. Tento koláč plněný dobrou marmeládou je ideálním doplňkem ke kávě.
Gabi Pichler
Hospodyně z Wernerhof
Přísady
1 roláda
60 MIN.
  • 6
    žloutek
  • 100 g
    cukru
  • 6 lžíce
    horké vody
  • vanilka, citronová kůra
  • 6
    bílků
  • 1 špetka
    sůl
  • 100 g
    mouky
  • 30 g
    bramborové moučky
  • 250 g
    smetany
  • čerstvé bobulové ovoce nebo džem z bobulí
  • 1 špetka
    špetkou cukru dochutit
  • trochu citronové šťávy
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Piškotová roláda
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Předehřejte troubu na 200 °C (konvektomat).
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Žloutky, 50 g cukru, vodu a koření ušlehejte do pěny.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Vyšlehejte bílky se zbývajícím cukrem a solí do pěny.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Žloutky smíchejte nejprve s trochou bílkového sněhu a poté podmíchejte zbytek sněhu.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Nakonec opatrně vmíchejte směs prosáté mouky a bramborové moučky.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte v předehřáté troubě přibližně 10 minut - dokud se povrch nezbarví do zlatova.
  • circle-dashed 7.
    Krok
    Nechte roládu vychladnout.
  • circle-dashed 8.
    Krok
    Ušlehejte smetanu.
  • circle-dashed 9.
    Krok
    Ušlehejte smetanu.
  • circle-dashed 10.
    Krok
    Vychladlou roládu rovnoměrně potřeme šlehačkou, poklademe bobulemi a srolujeme.
  • circle-dashed 11.
    Krok
    Met poedersuiker bestrooien en klaar!
  • circle-dashed 12.
    Krok
    Tip: V zimě, když na zahradě nejsou čerstvé bobule, stačí těsto potřít marmeládou z bobulí, kterou jste připravili v létě a na to rozetřít šlehačku. Chutná také skvěle.
  •  
    Hodně štěstí
Gabi Pichler
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Wernerhof v Jenesienu

Vytisknout recept

Recept z ...

Obnovení filtru
Wernerhof flower flower flower flower
Helmuth Pichler  | Jenesien  (Bolzano a okolí)
Chov zvířat, Ovoce, Vinařství
snídaně
Produktový koutek: vejce, mamelády, sirup ...
Selské nabídky: Zažít selský všední den, Práce ve stáji, Prohlídka dvora ...
5,0
"Velmi dobré"
(18 hodnocení)
Apartmán od 73€ za noc
Výsledek vašeho hledání
Další recepty

Dostali jste chuť?