pecivo
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Jednoduché a rychlé. Tento koláč plněný dobrou marmeládou je ideálním doplňkem ke kávě.
Gabi Pichler
Hospodyně z Wernerhof
Přísady
1 roláda
60 MIN.
-
6žloutek
-
100 gcukru
-
6 lžícehorké vody
-
vanilka, citronová kůra
-
6bílků
-
1 špetkasůl
-
100 gmouky
-
30 gbramborové moučky
-
250 gsmetany
-
čerstvé bobulové ovoce nebo džem z bobulí
-
1 špetkašpetkou cukru dochutit
-
trochu citronové šťávy
Příprava - Piškotová roláda
-
1.KrokPředehřejte troubu na 200 °C (konvektomat).
-
2.KrokŽloutky, 50 g cukru, vodu a koření ušlehejte do pěny.
-
3.KrokVyšlehejte bílky se zbývajícím cukrem a solí do pěny.
-
4.KrokŽloutky smíchejte nejprve s trochou bílkového sněhu a poté podmíchejte zbytek sněhu.
-
5.KrokNakonec opatrně vmíchejte směs prosáté mouky a bramborové moučky.
-
6.KrokTěsto rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte v předehřáté troubě přibližně 10 minut - dokud se povrch nezbarví do zlatova.
-
7.KrokNechte roládu vychladnout.
-
8.KrokUšlehejte smetanu.
-
9.KrokUšlehejte smetanu.
-
10.KrokVychladlou roládu rovnoměrně potřeme šlehačkou, poklademe bobulemi a srolujeme.
-
11.KrokMet poedersuiker bestrooien en klaar!
-
12.KrokTip: V zimě, když na zahradě nejsou čerstvé bobule, stačí těsto potřít marmeládou z bobulí, kterou jste připravili v létě a na to rozetřít šlehačku. Chutná také skvěle.
-
Hodně štěstí