Predkrm
Polévka z divokých bylin
Polévka z divokých bylin
V Jižním Tyrolsku jsou divoké byliny důležitou součástí domácí lékárničky, ale také nepostradatelnou kulinářskou součástí.

Martha Thaler
Hospodyně z Zmailer-Hof
Přísady
4 lidé
45 MIN.
-
300 gbrambor
-
500 gpora
-
2 - 3stroužky česneku
-
oleje
-
2 lžícemásla
-
2 lmasového vývaru
-
180 gdivokých bylin (merlík všedobr, listy kopřiv, medvědí česnek, šťovík kyselý)
-
sůl, pepř
-
trocha smetany
Příprava - Polévka z divokých bylin
-
1.
KrokNaškrábejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky. Pórek rozpulte a nakrájejte na tenké kroužky. Oloupejte česnek, nakrájejte ho na malé kousky. V hrnci zahřejte olej a máslo a začněte dusit česnek s pórkem. -
2.
KrokWszystko podlać bulionem i gotować na wolnym ogniu przez ok. 30 min. -
3.
KrokDivoké bylinky krátce blanšírujte a do polévky je přidejte až krátce před servírováním. -
4.
KrokV mixéru vše promixujte na pyré, ochuťte solí a pepřem a podávejte s troškou smetany. -
Hodně štěstí
