Predkrm
Řeřichová krémová polévka
Řeřichová polévka
Máte chuť na zelenou kuchyni? Tato svěží polévka se zahradní řeřichou a smetanou je zdravá a probouzí jarní horečku.
Elisabeth Mittelberger
Hospodyně z Eichernhof
Přísady
4 lidé
25 MIN.
-
1cibule
-
1stroužek česneku
-
20 gmásla
-
125 mlbílého vína
-
500 mlzeleninového bujónu nebo vody
-
150 mlsmetany
-
1 hrstřeřichy
-
1 lžícemásla
-
bylinková sůl nebo jiné byliny podle libosti
-
čerstvě namletý pepř
Příprava - Řeřichová krémová polévka
-
1.KrokCibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a osmahněte na másle. Zjemněte bílým vínem a zredukujte.
-
2.KrokPřidejte zeleninový vývar, přilijte smetanu a přiveďte k varu.
-
3.KrokPřidejte řeřichu a máslo a rozmixujte je v mixéru.
-
4.KrokPodle chuti dochuťte bylinkovou solí nebo bylinkami a pepřem.
-
5.KrokTip: Polévku můžete zjemnit citronovou šťávou.
-
Hodně štěstí
Elisabeth Mittelberger
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Eichernhof v Vöran