Hlavní jídlo
Selská pečeně
Selská pečeně
V průběhu let se selská pečeně stala v zemědělském světě vyhledávaným pokrmem při zvláštních příležitostech.
Elisabeth Kompatscher
Hospodyně z Fronthof
Přísady
4 lidé
110 MIN.
-
1,2 kgvepřových žeber
-
sůl, pepř, česnek, kmín podle libosti
-
4 lžíceoleje
-
500 mlmasového vývaru
-
1 kgbrambor
-
3mrkve
-
zelný salát
Příprava - Selská pečeně
-
1.KrokVepřová žebra posypete a potřete solí, pepřem, česnekem a kmínem.
-
2.KrokV pečící pánvi rozehřejete olej, žebra osmahnete a přelijete trochou vývaru.
-
3.KrokPo 20 minutách přidáte oloupané a nakrájené brambory a také mrkev. Dolijete zbytek vývaru a necháte vařit asi 1 hodinu nepřikryté. Pokud je zapotřebí, přilijte trochu vody.
-
4.KrokServírujte s jemně nakrájeným zelným salátem.
-
Hodně štěstí
Elisabeth Kompatscher
Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Fronthof v Völsu am Schlern