&noscript=1 /> Špekové knedlíky - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Predkrm

Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

V minulosti se musely mladé ženy zemědělců obvzlášť snažit, aby se slaninové knedlíky dobře vydařily. Absolutní jihotyrolská klasika.
Daniela Kaserer
Hospodyně provozující selský šenk Niedermair
Přísady
6 lidé
60 MIN.
  • 1 kg
    pečiva na knedlíky
  • 200 g
    špeku
  • 1 svazek
    čerstvé pažitky
  • 750 ml
    mléka
  • trocha olivového oleje
  • sůl
  • 2 lžíce
    pšeničné mouky
  • 8
    vejce
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Špekové knedlíky
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Chleba nakrájejte na malé kostičky, vložte do mísy a přidejte najemno nakrájený špek.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Nakrájejte pažitku a posypte chléb se špekem.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Rozmíchejte mléko, vejce a sůl, přelijte přes chléb a dobře promíchejte.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Přidejte 2 lžíce pšeničné mouky a znovu promíchejte.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Nechejte 15 minut odstát a poté mokrýma rukama vytvořte kulaté knedlíky.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Knedlíky vařte pod pokličkou 15-20 minut.
  • circle-dashed 7.
    Krok
    Špekové knedlíky servírujte v hovězím vývaru nebo se zeleným či zelným salátem.
  •  
    Hodně štěstí
Daniela Kaserer
Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Niedermair v Kastelbell/Tschars

Vytisknout recept

Recept z ...

Obnovení filtru
Niedermair
Reinhard Kaserer  | Kastelbell-Tschars  (Vinschgau)
Šenk
Domácí produkty Hovězí salám z šedého skotu, Hřbetní špek, Kys.zelí, Sušené hovězí Bündnerfleisch, angl.slanina ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(3 hodnocení)
Výsledek vašeho hledání
Další recepty

Dostali jste chuť?