Predkrm
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
V minulosti se musely mladé ženy zemědělců obvzlášť snažit, aby se slaninové knedlíky dobře vydařily. Absolutní jihotyrolská klasika.
Daniela Kaserer
Hospodyně provozující selský šenk Niedermair
Přísady
6 lidé
60 MIN.
-
1 kgpečiva na knedlíky
-
200 gšpeku
-
1 svazekčerstvé pažitky
-
750 mlmléka
-
trocha olivového oleje
-
sůl
-
2 lžícepšeničné mouky
-
8vejce
Příprava - Špekové knedlíky
-
1.KrokChleba nakrájejte na malé kostičky, vložte do mísy a přidejte najemno nakrájený špek.
-
2.KrokNakrájejte pažitku a posypte chléb se špekem.
-
3.KrokRozmíchejte mléko, vejce a sůl, přelijte přes chléb a dobře promíchejte.
-
4.KrokPřidejte 2 lžíce pšeničné mouky a znovu promíchejte.
-
5.KrokNechejte 15 minut odstát a poté mokrýma rukama vytvořte kulaté knedlíky.
-
6.KrokKnedlíky vařte pod pokličkou 15-20 minut.
-
7.KrokŠpekové knedlíky servírujte v hovězím vývaru nebo se zeleným či zelným salátem.
-
Hodně štěstí
Daniela Kaserer
Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Niedermair v Kastelbell/Tschars