pecivo
Šťavnatý ovocný koláč
Šťavnatý ovocný koláč
Ideální na léto! Šťavnatý dortový základ se špaldovou moukou a jablečnou šťávou, jogurtovým krémem a čerstvým ovocem podle chuti.
Anna Kienzl
Stará selka
Přísady
1 koláč
120 MIN.
-
4vejce
-
150 gcukru
-
200 mloleje
-
200 mlpřírodně zakalené jablečné šťávy
-
300 gšpaldové mouky
-
100 gnamletých ořechů
-
1 lžickaprášku do pečiva
2
listy
želatiny
200
ml
bílého jogurtu
200
ml
smetany
50
g
práškového cukru
šťáva z jednoho citronu
Příprava - Šťavnatý ovocný koláč
-
1.KrokVejce a cukr umíchejte na krém a za stálého míchání přidejte olej a jablečnou šťávu.
-
2.KrokSmíchejte mouku, ořechy a jednou sodu a přidejte k vejcím.
-
3.KrokTěstem naplňte kuchyňskou formu a pečte při 190° C asi 40 minut.
-
4.KrokŽelatinu nechte změknout ve studené vodě, poté ji dobře vymačkejte a v malém hrnci ji nechejte spolu s jogurtem rozpustit ve vodě. Přidejte všechny ostatní ingredience na jogurtový krém a krátce promíchejte.
-
5.KrokUpečený koláč nechejte vychladnout a rozpulte ho. Naplňte jogurtovým krémem a podle libosti ozdobte ovocem. Nechejte alespoň 2 hodiny odstát v chladu.
-
Hodně štěstí
Altbäuerin Anna Kienzl
Selka nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
Leitnerhof v Vöranu