&noscript=1 /> Šťavnatý ovocný koláč - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

pecivo

Šťavnatý ovocný koláč

Šťavnatý ovocný koláč

Ideální na léto! Šťavnatý dortový základ se špaldovou moukou a jablečnou šťávou, jogurtovým krémem a čerstvým ovocem podle chuti.
Anna Kienzl
Stará selka
Přísady
1 koláč
120 MIN.
  • 4
    vejce
  • 150 g
    cukru
  • 200 ml
    oleje
  • 200 ml
    přírodně zakalené jablečné šťávy
  • 300 g
    špaldové mouky
  • 100 g
    namletých ořechů
  • 1 lžicka
    prášku do pečiva
  • Na jogurtový krém:
  • 2 listy
    želatiny
  • 200 ml
    bílého jogurtu
  • 200 ml
    smetany
  • 50 g
    práškového cukru
  • šťáva z jednoho citronu
  • Vytisnout recept
    www.roterhahn.it
    Příprava - Šťavnatý ovocný koláč
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Vejce a cukr umíchejte na krém a za stálého míchání přidejte olej a jablečnou šťávu.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Smíchejte mouku, ořechy a jednou sodu a přidejte k vejcím.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Těstem naplňte kuchyňskou formu a pečte při 190° C asi 40 minut.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Želatinu nechte změknout ve studené vodě, poté ji dobře vymačkejte a v malém hrnci ji nechejte spolu s jogurtem rozpustit ve vodě. Přidejte všechny ostatní ingredience na jogurtový krém a krátce promíchejte.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Upečený koláč nechejte vychladnout a rozpulte ho. Naplňte jogurtovým krémem a podle libosti ozdobte ovocem. Nechejte alespoň 2 hodiny odstát v chladu.
    •  
      Hodně štěstí
    Altbäuerin Anna Kienzl
    Selka nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
    Leitnerhof v Vöranu
    Další recepty

    Dostali jste chuť?