Predkrm
Zupa z knedlami z boczkiem
Polévka se knedlíčky
Slaninové knedlíčky se podávají v zásadě ve dvou variantách: s polévkou nebo bez ní. V prvním případě se knedlíčky vaří přímo v masové polévce.
Johannes Meßner
Hospodář z Burgerhof
Přísady
4 osoby
75 MIN.
-
500 gchleba pszennego, pociętego w drobną kostkę (chleba na knedle)
-
100 gboczku, pokrojonego w drobną kostkę
-
350 mlmleka
-
4vejce
-
sól
-
1 lžícemąki pszennej
-
1 lgorącego rosołu
-
1/2 svazekpažitka, jemně nasekaná
Příprava - Zupa z knedlami z boczkiem
-
1.KrokChleb na knedle włożyć do miski, dodać kawałki boczku i szczypiorek.
-
2.KrokSmíchejte mléko, vejce a sůl, nalijte na chléb a dobře promíchejte.
-
3.KrokPřidejte pšeničnou mouku a promíchejte. Nechte asi 15 minut odpočívat.
-
4.KrokPřiveďte osolenou vodou k varu. Vytvarujte knedlíky. Jakmile se voda začne vařit, snižte teplotu a vložte knedlíky a nechte je asi 15-20 minut povařit. Důležité je, aby voda přestala vřít, když jsou v ní knedlíky.
-
5.KrokPodgrzać wywar mięsny; knedle podawać w gorącej zupie.
-
Hodně štěstí