Dezert
Vánoční čokoládová pěna
Vánoční čokoládová pěna
Vzdušná čokoládová pěna, která díky použitému koření navozuje vánoční atmosféru.
Verena Komiss
Hospodyně z Neufeldhof
Přísady
4 lidé
90 MIN.
-
200 gjemně hořké čokolády
-
3hrušky
-
90 mlmléka
-
šťáva z půlky citronu
-
2 lžícekávy
-
2 lžícecukru
-
2 lžícemeruňkového nebo malinového likéru
-
1 pytlícekvanilkového cukru
-
trocha perníkového koření
-
200 mlsmetany
Příprava - Vánoční čokoládová pěna
-
1.KrokDo mísy vložte čokoládu, mléko, kávu, likér a perníkové koření a vše rozpusťte ve vodní lázni.
-
2.KrokPoté nechejte zchladnout, přimíchejte našlehanou smetanu a vše rozdělte do 4 skleniček.
-
3.KrokZakryjte je a nechejte přes noc v hladu odstát. Oloupejte hrušku, odstraňte jádra, nakrájejte na kostičky a pokapejte citronovou šťávou.
-
4.KrokCukr nechejte v hrnci lehce zkaramelizovat, zalijte sklenicí vody a vařte tak dlouho, až se cukr rozpustí.
-
5.KrokPotom přidejte hrušky, ochuťte vanilkovým cukrem a přiveďte k varu.
-
6.KrokHrušky nechejte vychladnout a servírujte je s čokoládovou pěnou.
-
Hodně štěstí