&noscript=1 /> Pohankový dort - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

pecivo

Pohankový dort

Pohankový dort

Pokrmy z pohanky jsou pro Jižní Tyrolsko typické. Tento koláč s ořechy a brusinkovou marmeládou je skutečnou lahůdkou.
Doris Gruber
Hospodyně provozující vinařský šenk Planitzer
Přísady
12 kusů
60 MIN.
  • 200 g
    másla
  • 100 g
    cukru
  • 6
    žloutek
  • 150 g
    pohankové mouky
  • 30 g
    škrobu
  • 150 g
    lískový ořechů (nastrouhaných)
  • 1
    jablko (nastrouhané)
  • 1 pytlícek
    prášku do pečiva
  • 1 na špicku nože
    citrónové kůry
  • 6
    bílků
  • 1 špetka
    sůl
  • 100 g
    cukru
  • Náplň:
  • brusinkové marmelády
  • Další:
  • máslo a mouka na vymazání kuchyňské formy
  • mouka na posypání
  • práškový cukr na posypání
  • Vytisnout recept
    www.roterhahn.it
    Příprava - Pohankový dort
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Šlehejte bílek se solí a se 100 g cukru, dokud vše neztuhne a nechejte vychladnout.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Měkké máslo umíchejte se zbytkem cukru na pěnu, postupně přidávejte žloutek.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Přimíchejte pohankovou mouku, škrob, práškový cukr, lískové ořechy, jablko a citrónovou kůru.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Třetinu bílku promíchejte se směsí a opatrně přimíchejte i zbylé dvě třetiny.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Směs vložte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předehřáté troubě asi 40 minut na 180° C.
    • circle-dashed 6.
      Krok
      Vychlazený koláč rozpulte podélně, potřete brusinkovou marmeládou a posypete cukrem.
    •  
      Hodně štěstí
    Doris Gruber
    Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
    Planitzer v Montanu

    Vytisknout recept

    Recept z ...

    Obnovení filtru
    Planitzer
    Ainhauser  | Montan  (Bolzano a okolí)
    Sezónní šenk
    Domácí produkty Broskvový kompot, Jablečnocibulové čatní, Kdoulový kompot, Med, Meduňkozázvorový sirup ...
    Výsledek vašeho hledání
    Další recepty

    Dostali jste chuť?