pecivo
Pohankový dort
Pohankový dort
Pokrmy z pohanky jsou pro Jižní Tyrolsko typické. Tento koláč s ořechy a brusinkovou marmeládou je skutečnou lahůdkou.
Doris Gruber
Hospodyně provozující vinařský šenk Planitzer
Přísady
12 kusů
60 MIN.
-
200 gmásla
-
100 gcukru
-
6žloutek
-
150 gpohankové mouky
-
30 gškrobu
-
150 glískový ořechů (nastrouhaných)
-
1jablko (nastrouhané)
-
1 pytlícekprášku do pečiva
-
1 na špicku nožecitrónové kůry
-
6bílků
-
1 špetkasůl
-
100 gcukru
brusinkové marmelády
máslo a mouka na vymazání kuchyňské formy
mouka na posypání
práškový cukr na posypání
Příprava - Pohankový dort
-
1.KrokŠlehejte bílek se solí a se 100 g cukru, dokud vše neztuhne a nechejte vychladnout.
-
2.KrokMěkké máslo umíchejte se zbytkem cukru na pěnu, postupně přidávejte žloutek.
-
3.KrokPřimíchejte pohankovou mouku, škrob, práškový cukr, lískové ořechy, jablko a citrónovou kůru.
-
4.KrokTřetinu bílku promíchejte se směsí a opatrně přimíchejte i zbylé dvě třetiny.
-
5.KrokSměs vložte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předehřáté troubě asi 40 minut na 180° C.
-
6.KrokVychlazený koláč rozpulte podélně, potřete brusinkovou marmeládou a posypete cukrem.
-
Hodně štěstí