Predkrm
Vaječné špecle
Vaječné špecle
V souladu s příslovím "v létě mysli na zimu" poskytuje tento recept zásoby pro chladné období.
Annemarie Vallazza
Hospodyně provozující selský šenk Lüch de Survisc
Přísady
6 lidé
30 MIN.
-
400 gpšeničné mouky
-
4vejce
-
100 gšpaldové mouky
1
špetka
sůl
2
lžíce
másla
2
lžíce
smetany
1
svazek
pažitky
250
ml
mléka
Příprava - Vaječné špecle
-
1.KrokMouku a sůl smíchejte se smetanou, mlékem a potom promíchejte s vajíčky na hladké a tuhé těsto.
-
2.KrokK varu přiveďte dostatek slané vody.
-
3.KrokTěsto nastrouhejte struhadlem do vroucí slané vody na špecle. Špecle přiveďte k varu a vytáhněte je z vody. Prudce je ochlaďte ve studené vodě a sceďte.
-
4.KrokNa pánvi rozehřejte máslo, ohřejte na něm špecle, osolte a servírujte s pažitkou.
-
Hodně štěstí
Annemarie Vallazza
Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Lüch de Survisc v Wengenu